Οδηγίες ψησίματος για Dry Aged μπριζόλες (τηγάνι)

Για ψήσιμο σε αντικολλητικό τηγάνι.

1. Δεν ρίχνουμε αλάτι/πιπέρι πριν το ψήσιμο

2. Αφήνουμε την μπριζόλα 2 ώρες έξω από το ψυγείο πριν το ψήσιμο

3. Σκουπίζουμε με μια χαρτοπετσέτα για να φύγουν τα υγρά της.

4. Αφήνουμε το τηγάνι 2-3 λεπτά να κάψει. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι. Μόλις αχνίσει, βάζουμε τη μπριζόλα και τη γυρνάμε με λαβίδα ανά 30 δευτερόλεπτα.

5. Ενδεικτικός χρόνος για μπριζόλα πάχους 2,5 με 3 εκατοστά

& θερμοκρασίες ψησίματος*

 

ψήσιμο

χρόνος σε λεπτά

θερμοκρασία εσωτερικού

σχεδόν ωμή (rare)

6-7’

50-52 0C

medium rare

7-8’’

55 0C

μισοψημένη (medium)

8-10’’

63 0C

medium well

10-12’

68 0C

καλοψημένη (well done)

12-14’

73 0C

 

6. Αφήνουμε τη μπριζόλα εκτός εστίας να ξεκουραστεί για 6’ τυλίγοντάς τη με αλουμινόχαρτο.

7. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μια φέτα από 

χειροποίητο αρωματικο βούτυρο με βότανα ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 

*Προτείνεται η χρήση θερμομέτρου κουζίνας για καλύτερο αποτέλεσμα

 

πηγές: 

1. Cusina di Caruso by Δημήτρης Παπαζυμούρης

2. Chef Τάσος Σπυρόπουλος