Χωριάτικο Λουκάνικο (στο φούρνο)

Η πιο απλή, γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη συνταγή που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

 

Υλικά:

1 χωριάτικο λουκάνικο ΨΥΧΟΓΙΟΣ (600 γραμάρια)

1/2 κούπα νερό

Εκτέλεση συνταγής:

Βγάζουμε το χωριάτικο λουκάνικο ΨΥΧΟΓΙΟΣ από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (1 με 2 ώρες περίπου πριν το ψήσουμε).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Κόβουμε σε δύο κομμάτια το πέταλο (ή τη θηλιά που λέμε εμείς στα μέρη μας).

Προσοχή: Δε τρυπάμε το λουκάνικο γιατί θέλουμε να κρατήσει τους χυμούς του και να παραμείνει ζουμερό και νόστιμο.

Το βάζουμε σε ένα ταψί προσθέτοντας λίγο νερό.

Ψήνουμε στον αέρα για 20′.

Γυρίζουμε το λουκάνικο και κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180C.

Ψήνουμε για ακόμα 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε με τηγανητές πατατούλες και παγωμένη μπύρα.