Μοσχαρίσιος Σιδηρόδρομος με σάλτσα Gremolata

Ribs with Gremolata (bonappetite.com)

Συστατικά:

6 (ολόκληρα) κομμάτια από μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο

1/4 της κούπας χοντροκομμένα φρέσκα ψίχουλα ψωμιού

2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο

1 κούπα φρεσκοκομμένο μαϊντανό

1/4 της κούπας τριμμένο ξεφλουδισμένο χρένο (αγριοράπανο; horseradish)

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

3 κ.σ. λάδι (2 για τη σάλτσα και 1 για τα λεμόνια)

2 λεμονια κομμένα στη μέση

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής:

  • Αλατίζουμε το κρέας (γερή δόση). Τρίβουμε πιπέρι (γερή δόση) και βάζουμε σε ένα ταψί το κρέας. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 12 ώρες (ξεσκέπαστο).
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170. Ψήνουμε τα ψίχουλα στο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρυσο καφέ χρώμα για 8-10 λεπτά. Ανακατεύουμε μία φορά στα 4 λεπτά. Μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε 1 κούπα νερό στο ταψί με το κρέας (χωρίς να τα περιχύσουμε). Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 2,5 με 3 ωρες. Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε στους 200. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα για περίπου 25-30 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο το κρέας, αναμιγνύουμε σε ένα μικρό μπωλ τα υλικά για τη σάλτσα: σκόρδο, μαιντανό, χρένο, ξύσμα λεμόνι, χυμό λεμόνι, ψίχουλα και 2 κσ λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ζεσταίνω 1 κσ λάδι σε ένα τηγάνι σε μετρια προς δυνατή φωτιά. Κόβω τα 2 λεμόνια στη μέση και τα μαγειρεύω μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκοκκινο χρώμα για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα υλικά και σερβίρουμε το κρέας με τα λεμόνια (όπως φαίνεται στην φωτογραφία).

Πηγή

Η συνταγή μεταφράστηκε στα ελληνικά από την σελίδα: Ribs with Gremolata (Bon Appetite)